Отзиви

СУ–ДЖОК И ИГЛОТЕРАПИЯТАСу джок се явява алтернатива на съвременната медицина,но я превъзхожда многократно с подхода и методите на лечение.Източната медицина е свръхмощен метод за самолечение.Су-джок терапията е леснодостъпна и не е необходимо да имате медицинско образование,за да я прилагате.В Русия например има школи за нейното изучаване и е въведена като предмет в средното образование.Су-джок терапията е удобна, ефективна и най-вече безопасна.Су-джок терапията е онзи лечебен метод,който е достъпен за всички и е лесен за приложение.Ако се въздейства върху грешно избрана точка,това няма да доведе до търсения ефект,но категорично няма и да навреди.Су-джок терапията е доказана и приета от съвременната академична медицина.От 1989 год. В Русияq се прилага официално и вече е създадена Су-джок академия,а в медицинските университети се изучава су-джок акупунктура.Су-Джок оказва натиск върху определени точки по дланите на ръцете и стъпалата на краката.От корейски език-су"длан" и джок"стъпало".Този натиск се осъществява със специални диагностични сонди,масажори,игли,мокси,магнити,семена.

Така приложена,су-джок терапията благоприятства и ускорява оздравяването.Основното при нея е,че всички органи са в постоянна връзка помежду си и функционират в синхрон.Когато някой от органите е болен,в съответната зона на дланите и стъпалата се появява болезнена точка.Палецът съответства на шията и главата,показалецът и кутрето-на горните крайници,а дланта или стъпалата -на торса.
С диагностичната сонда намираме болезнената лечебна точка и въздействаме върху нея по някакъв начин с (масажор,игла,магнит,мокса).Това правим с не много силен,но равномерен натиск за около 5-6 мин.Така този начин на въздействие акумулира оздравителен импулс,който се отразява в мозъка,а той пък на свой ред отключва оздравителния процес за справяне с болестта.Надяваме се предложенията ни да са полезни за всички,които практикуват су-джок терапия,иглотерапия,магнитотерапия!Ако вие се занимавате с това,то ние можем да ви осигурим всичко необходимо за тази дейност.Диагностични сонди,акупунктурни игли,масажори,бездимна мокса(пура)-СУБАЛ,мини мокса,мокса-китайска или корейска,магнитни стимулатори и др. на приемливи цени.Така приложена,су-джок терапията благоприятства и ускорява оздравяването.Основното при нея е,че всички органи са в постоянна връзка помежду си и функционират в синхрон.Когато някой от органите е болен,в съответната зона на дланите и стъпалата се появява болезнена точка.Палецът съответства на шията и главата,показалецът и кутрето-на горните крайници,а дланта или стъпалата -на торса.
С диагностичната сонда намираме болезнената лечебна точка и въздействаме върху нея по някакъв начин с (масажор,игла,магнит,мокса).Това правим с не много силен,но равномерен натиск за около 5-6 мин.Така този начин на въздействие акумулира оздравителен импулс,който се отразява в мозъка,а той пък на свой ред отключва оздравителния процес за справяне с болестта.Надяваме се предложенията ни да са полезни за всички,които практикуват су-джок терапия,иглотерапия,магнитотерапия!Ако вие се занимавате с това,то ние можем да ви осигурим всичко необходимо за тази дейност.Диагностични сонди,акупунктурни игли,масажори,бездимна мокса(пура)-СУБАЛ,мини мокса,мокса-китайска или корейска,магнитни стимулатори и др. на приемливи цени.

Със су-джок терапията животът е във Вашите ръце.След като се докоснете до нея един път,то тя ще остане завинаги част от вашия скъпоценен живот"

/ Пак Же Ву /


Су-Джок въздействие с бездимна мокса,мини мокса,мокса вълна. Човешкият организъм е сложен механизъм, в който всички части работят в тясна и постоянна взаимовръзка. За да могат да функционират правилно, те непрекъснато обменят информация помежду си. Във всяка част от тялото непрекъснато постъпва информация за състоянието на всички останали и същевременно се излъчва информация за собственото състояние. Този информационен обмен, както и съхраняването на получената информация, се извършва от системи на съответствие.Те са информационно-енергетични проекции на организма, разположени върху всички обособени части на тялото.Те приличат на умалени копия на човешкото тяло, деформирани така, че да се вградят във формата на съответната част на тялото. Те се намират в главата, стъпалата, ръцете, гърба, вътрешни органи, дори във всяка клетка.Системите на съответствие,които съответстват на отделни органи на тялото се наричат зони на съответствие. Те съдържат пълна информация за организма, за текущото му състояние.Освен,информация, те въздействат активно върху здравословното състояние. Механизмът на това въздействие е следният. Когато някой орган заболее,във всички системи на съответствие постъпва сигнал за това.Системите на съответствие реагират като в тях,в тъканта на зоната на съответствие на болния орган се формират едно или няколко миниатюрни сферични образувания.При натиск те са болезнени и затова те се усещат като болезнени точки.
В ежедневния живот човек въздейства случайно,непрекъснато и хаотично върху една или друга система на съответствие и върху болезнените точки, които са се появили там в резултат на заболяването. Примерно,когато върви,масажира зоните на съответствие разположени върху стъпалата,когато работи – на тези върху ръцете.Там в болезнените точки се генерират лечебни импулси насочени към болния орган. Те активират сложни регулаторни механизми,които влизат в противоборство с болестта.Но тези импулси могат да липсват при застоял начин на живот или да са недостатъчни при сериозно заболяване.Тогава болестта се задълбочава.Следователно,за да се излекуваме е необходимо въздействие с по-мощни лечебни импулси чрез съзнателно и насочено въздействие върху болезнените точки.
Ето-такъв мощен метод на лечение е въздействието с мокса вълна-мокса пури и мини мокса Убождането с акупунктурни игли и масажът на акупунктурни точки са много популярни.За разлика от тях въздействието с мокса е останало в сянка и е непознато за повечето хора.
В Китай,наред с игло-убождането,се е използвало и нагряване на акупунктурните точки. Тъй като убождането се е използвало успоредно с нагряване,оригиналния китайски метод бил наречен чжен-цзю терапия.Нагряването се е извършвало по различни начини,но практиката е доказало,че най-ефективно е нагряването с топлината на тлеещ див пелин,което наименование е мокса.Думата мокса е с японски произход. Така се нарича японската билка – еквивалент на дивия пелин постепенно думата мокса се е наложила и днес,мокса се нарича както суровината от див пелин, така и самият метод на въздействие. Добива се като дивият пелин се бере и суши в края на лятото. Когато изсушения пелин отлежи няколко години той е готов за употреба.Тогава се смила, пресява и най накрая се получава пелинова маса-мокса вълна,подобна на вълна за предене и тъчане.От мокса се изготвят различни видове изделия,като основните изделия,са цигари-пури и конуси от мокса.При запалване конусите и пурите не горят,а бавно тлеят.С топлината,при това тлеене се въздейства върху акупунктурните су-джок точки.
Предимства на въздействие с мокса са следните;
Въздействие с мокса е най-физиологичния,удобен,приятен,проверен във времето,мощен метод за активиране на акупунктурните точки.Той е по-ефективен от всички останали методи,включително и от иглоубождането,особено при лечение на хронични болести,на отслабени болни,възрастни и деца, предполага се,че лечебната сила на въздействието с мокса се дължи на качеството на топлината,което се излъчва от нейното тлеене.
Практически няма никакви противопоказания за ползване на мокса-пури.

Елиминира се пренасянето на зараза СПИН,хепатит,съществуваща при иглите.

Ет "Субал-Бг - Г.Димитров"
гр.Левски 5900 ул.П.Евтимий 39
ЕИК N:201982877
Онлайн Магазин:Субал-България
Лице за контакт:
Георги Димитров / управител /

Промоции